Carl Nielsen Jazz-trio

Carl Nielsen Jazz-trio


I mange år har jeg arbejdet med vores nationalkomponist Carl Nielsen. Jeg har mest beskæftiget mig med hans sange. Det begyndte på Creta, hvor jeg sammen med min ven, cellisten og jazzmusikeren Søren Lyng Hansen, eksperimenterede med danske sange i jazzede arrangementer. Snart blev det udelukkende Carl Nielsen sange, og i over ti år har jeg nu spillet med ”Carl Nielsen JazzTrio”, som består af pianisten Niels Balle, bassisten Morten Ankarfeldt og så mig selv som sanger.


Programmet spænder over en række af de kendteste sange, fra ”Solen er så rød mor” over salmer som ”Tunge mørke natteskyer” til sikre hits som ”Jens Vejmand”. Vi har forsøgt at bevare den særlige fynske klang og nordiske tone, der er så kendetegnende for hans kompositioner, i dyb respekt for de smukke melodier som hører til guldet i den danske sangskat, og ikke mindst for de smukke tekster af nogle af guldalderens bedste danske digtere.


Vi spiller gerne vores program over hele landet, krydret med citater og anekdoter af og om Carl Nielsen. Booking på mail eller telefon 408 666 95


Vi har også indspillet en CD, som kan købes af os, eller via iTunes.


Hør en lille smagsprøve her.